Què oferim

FulletóLuciferasesDarrerePHMEsRetallat

Apostem per treballar en forma de tallers perquè creiem en la participació activa i en les dinamitzacions dels grups com a alternativa per assolir certs coneixements.

Els tallers que oferim estan oberts a tota la comunitat científica però també a aquelles persones que se les considera fora d’aquesta comunitat, tant per tenir les eines per qüestionar certs estaments, com per ampliar coneixements sobre ciència.

Catàleg de tallers que oferim

Infants:

 • Conta contes “Les idees de l’Ada” i activitat posterior on resoldrem l’enigma que ens ha preparat l’Ada Lovelace.
 • Jo de gran vull ser científica! En aquest taller es pretén treballar sobre la imatge preconcebuda que tenim d’un científic i aportar referents científiques. L’objectiu és apoderar de manera igualitària en el camí cap a la ciència, on totes som benvingudes.
 • Com puc fer un descobriment científic? El mètode científic ens serveix per validar qualsevol hipòtesi que ens plantegem. L’objectiu del taller és entendre quin és el camí que segueix un investigador per fer un descobriment i reflexionar sobre si els/les científiques es poden equivocar.

 

 • PROJECTE SIMBIOSI: Tallers experimentals on parlem d’un personatge científic, molts cops oblidat i invisibilitzat i a través de la seva història i dels seus descobriments, fem un experiment.

Joves i Adults:

Segons les edats i bagatge cientific del públic les activitats es modifiquen en la seva execució i en el contigut:

Gènere i ciència:

 • Història de la ciència en femení. Quina imatge et ve el cap quan penses en un científic? Han estat les dones representades en el món científic? Tenim referents femenins en l’àrea de la ciència? L’objectiu d’aquest taller és aprofundir al voltant d’aquestes qüestions, sobre com poden influir en decidir el futur acadèmic i apoderar de manera igualitària cap al camí a la ciència.
 • El biaix de gènere en ciència. Quins biaixos de gènere té el propi mètode científic? Es veu això reflexat en els resultats de les investigacions? A través d’exemplesanirem responent aquestes preguntes i també veurem si el cami en el món cientific es el mateix per tots i totes. 
 • Sexe, Gènere i Ciència. En la nostra societat s’associa els genitals sexuals amb els que naixem amb el gènere. En aquesta relació d’idees la ciència ha tingut i té un paper fonamental. L’objectiu del taller és abordar les diferències entre sexe, gènere i identitats, evidenciar altres realitat i com la ciència pot perpetuar etiquetes molt restrictives.

Gènere i societat:

 • #FakeNews. Analitzarem què és això de les #FakeNews i quina incidència tenen en generar el contingut científic de la societat.
 • Desmuntant mites científics. Veurem diverses àrees del coneixement científic com la neurologia, la genètica o la física i desmuntarem aquells mites que s’han desenvolupat al voltant de la física quàntica, l’epigenètica o la neurobiologia, entre altres.
 • DivulgaQUÈ? Parlarem de què és la divulgació científica, com hem arribat nosaltres fins aquí i per a què serveix.
 • El Mètode Científic. El mètode científic ens serveix per validar qualsevol hipòtesi que ens plantegem, però és infal·lible? L’objectiu del taller és crear un espai de reflexió i debat sobre com funciona, les limitacions que pot tenir, l’objectivitat del disseny experimental i la força i el poder que té socialment.
 • Virus VS Bacteris. En aquest taller es divulgarà el coneixement sobre microorganismes, les seves diferències; com el cos es pot defensar enfront els microorganismes patògens i com el podem ajudar. L’objectiu del taller donar llum a la mancança de la societat per entendre les diferències i conceptes tan importants com la resistència antibiòtica.
 • Entendre el càncer. Tots i totes en sentim a parlar i per desgràcia, segur que l’hem tingut més o menys proper, però sabem que és el càncer? Sabem perquè ja es parla de càncers, en plural, i no càncer en singular?

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close