Qui som

Per presentar Luciferases és necessari posar cara a les persones que hi ha darrere. I per fer-ho ens hem de remuntar a l’inici de la història de Luciferases que comença a l’edifici de l’aulari de la facultat de Biologia de la UB.

DSC01409-001

Nosaltres, la Míriam i la Judit, ens vam conèixer durant el grau de Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona graduant-nos el setembre de 2016, ens va unir la ciència i la necessitat de fer-la un relat per a totes les persones.

La nostra formació també s’ha vist nodrida per la participació en els moviments socials: les assemblees i l’acció local ens han permès treballar des de la col·lectivitat i l’horitzontalitat, desenvolupant les nostres habilitats comunicatives i socials.

Tots aquests factors van permetre que l’any 2017 ens decidíssim a cofundar l’Associació Luciferases que ens acompanya fins a dia d’avui. 

Míriam Comet Donoso

Em vaig adonar que volia fer Biomedicina mentre estudiava Infermeria. La investigació biomèdica sempre m’ha fascinat així com tot el que avui en dia anomenen neuroeducació, per això vaig cursar el màster de Neurociència a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del 2016 imparteixo tallers sobre temàtiques de gènere amb el grup d’investigació GrediDona i també he coordinat diversos cursos de gènere amb la Universitat de Barcelona, tant aquí com a altres ciutats europees. Els feminismes van arribar a la meva vida quan era adolescent i m’han anat guiant a través de la militància i del qüestionament constant, tant propi com de la societat on vivim.

Aquesta mescla tan heterogènia en els meus interessos ha fet que sempre tingués la necessitat d’unir les meves dues grans passions: feminismes i ciència. M’he passat hores intentant explicar a la gent que m’envolta aquesta intersecció (que no ens enganyem, a vegades resulta estranya) i Luciferases va arribar per donar resposta a tot això.

També m’agrada molt debatre i deambular pel món de les idees. Intento, però, baixar al món terrenal de tant en tant.

Judit Ferrusola Bial

A part del grau esmentat, he especialitzat la meva formació en Comunicació Científica per la UVic i em trobo en el procés de finalitzar el màster en Gestió Cultural a la UB. Les diverses eines que vaig adquirint, les utilitzo per a l’essencial aposta que la ciència també és cultura. 

Els feminismes van irrompre a la meva vida per revolucionar-la i quedar-s’hi, aportant nous sabers, apresos sempre de la mà de les companyes. Des de Luciferases intentem que ciència i feminismes vagin també de la mà per transformar-la i convertir-la en la ciència de la qual voldríem haver aprés.

La música sempre m’ha acompanyat, últimament em descoordino tocant la bateria i sempre busco trobar temps per cuidar-nos amb les meves.

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close