Anna Mani

Anna Mani va ser la setena de vuit germans nascuda a l’antic estat de Travancore, a l’Índia. Quan va complir vuit anys va rebre com a regal unes arracades de diamants com era tradició en la seva família, les va rebutjar i va demanar una Enciclopèdia Britànica.
Va estudiar física i va obtenir una beca per estudiar a un laboratori, on va investigar sobre diamants i robins.Va tornar a l’Índia on va poder posar en marxa tot el que havia après. El 1948 es va unir al Departament de Meteorologia de l’Índia i allà, va començar la seva gran fita: fabricar a la mateixa Índia tots aquells instruments relacionats amb meteorologia: mesuradors de pluja, evaporímetres, termòmetres, anemòmetres, etc.
Volia fer de l’Índia un territori autosuficient en aquest aspecte el més ràpid possible, cosa que no va ser fàcil a causa de l’escassetat de mà d’obra qualificada disponible, però ho va acabar aconseguint, estandarditzar els plànols per uns cent instruments meteorològics diferents i posant en marxa la seva producció.

Així doncs, tal com va fer Anna Mani, us convidem que us construïu el vostre propi termòmetre casolà d’aigua!

Informació extreta de: https://mujeresconciencia.com/2018/02/08/anna-mani-la-pionera-india-la-meteorologia-nunca-dio-importancia-mujer/

Fabrica el teu termòmetre

Material: una ampolla de plàstic, una canyeta, plastelina, aigua, colorant (no és absolutament necessari), material per decorar.

  • Agafem l’ampolla de plàstic i hi afegim aigua fins a la meitat, opcionalment se li pot afegir colorant.
  • Ara a la canyeta li podem fer unes marques de mig centímetre (o al gust) per poder marcar més endavant la temperatura.
  • Després introduïm la canyeta dins l’ampolla sense que toqui el fons i la subjectem amb plastilina a la boca de l’ampolla, intentant que quedi ben recta.
  • Ara podem passar a decorar el nostre termòmetre casolà.
  • Per veure com funciona el podem afegir en un recipient molt calent i observar. També podem fer el mateix posant-lo en un recipient més fred.

Imatge de Pratham Books
A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close