Alice August Ball

Va ser la primera dona i la primera afroamericana a obtenir un títol de màster a la Universitat de Hawaii.

Alice Ball va desenvolupar un tractament per a la lepra que es va convertir en el més utilitzat fins que als anys 40 es van crear els primers antibiòtics. Van haver de passar nou dècades després de la seva mort perquè el seu treball fos reconegut.
Aquest tractament el va fer amb un oli: va aconseguir a travès d’una tècnica que l’oli es convertís en un medicament soluble que curava la lepra. Socialment va ser un canvi molt important; va fer que les persones que tenien lepra no es quedessin excloses socialment com havia estat passant fins aleshores.

Utilitzarem l’ingredient estrella de l’Alice Ball pel nostre experiment: fer una làmpada de lava.

Il·lustració de Rachel Ignotofsky 

L’oli i la làmpada de lava

Material: ampolla, oli, aigua, colorant alimentari (no és absolutament necessari), pastilles efervescents com alguns medicaments o vitamines i llanterna (opcional).

  • Agafem una ampolla o recipient de plàstic o de vidre que tinguem per casa.
  • Afegim una tercera part d’aigua i li hi posem unes gotes de colorant.
  • Afegim dues terceres parts d’oli.
  • Si volem veure la nostra làmpada funcionar; afegim una mitja part de la pastilla efervescents i tapem l’ampolla o el pot. A gaudir de l’efecte!
  • Si volem donar-li encara més efecte, tanquem les llums de l’habitació i posem una llanterna al cul de l’ampolla o del recipient, quan encenem la llanterna veurem l’efecte més ampliat.


A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close